Number of posts : 73 Registration date : 2006-03-01
Subject: burda ne tartisilir ??? Thu 2 Mar à 4:01
arkadaslar zaten her baslik altinda bi tartisma olusmus gordugum kadariyla ... burda ne tartisacaz ... bunu tartisabilirmiyiz desek fazla malzeme cikmaz gibi duruyo ... ama belki de dier basliklara yorum ekleyerek yorumlari guzel bi sekilde layik olduklari yerde birakip her baslik altinda dogmasi muhtemel tartisma konularini buraya tasiyabiliriz ...
benim aklima bi konu geldi ama icinden geyik cikarmi bilmiyorum fakat tartisilabilecek bi konu : "teknoloji"
teknoloji karsitlari ve teknoloji yandaslari ikiye ayrilir ve bi tartisma baslayabilir ... gerci muıhtemelen teknoloji karsitlari bu durumda biraz mahcup olacaklar ama .. malum su an dunyanin farkli yerlerinde farkli cografyalarda farkli kulturlerde farkli uuraslar icerisinde herkez koltuuna oturmus ya da kanepesine uzanmis ve buraya bisiler yaziyor ... butun bunlar da teknoloji sayesinde oluyor ... bu arada sunu hemen belirteyim bende teknoloji karsıtıyım ... en buyuk sebebimde adam gibi yogurt yiyemeyisim ve de ayran tabiki yok abi icecek ayran yok yaa .. var ama tadi yok ... ben koyumun yogurdunu ayranini ozledim arti bi de asklar var tabi ... teknoloji sayesinde adam gibi saf ve temiz bi ask yasamak neredeyse imkansiz oldu ... yani neredeyse msnde kiz isticez ... sanal cikolata ve sanal cicekler vs... (hatta bunla ilgili bi yapay dialog var... geyik hemde baya geyik onu da bi ara forumda yayinlamayi dusunuyorum )
neyse giris bukadar gerisini siz devam edin aksamlari uurar bende arada ekleme yaparim ...
not: buraya takilan arkadaslarin genel statu ve sifatlarini bilmedigim icin ( yani oorencilermi gencler mi calisanlarmi vs... arti nerlerden ... ) tam olarakda tartismayi hangi boyutundan tutmak ne tarafindan bakmak lazim ona da karar veremedim ... mesela cevreye verdigi zarari da tartisabiliriz :Pp bi de su var bu konu sadece teknolojinin gelisimi olarak deil insanlarin sosyalliklerinede kayabilir ... yani eskiden insanlar yapacak bisiler bulurlardı simdi ise hic bsie yapmiyolar ama nasil oluyosa hic vaktimiz olmuyo .. hicbiseye vakit bulamiyoruz ... eskiden bag bahce isleri nebiliim bi sehirden bi sehire eseklerle atlarla develerle gidilirdi simdi burdan almanya 3 saat bile surmuyomus heral ... ama nasilsa hicbiseye vakit kalmiyo ...
not'un not'u : yaw not mesajdan uzun oldu heral ama artik idare edin bu saatte yazilan bisey sabah dinc bi kafayla okununca heralde ilginc yorumlar cikar gibime geliyo
neyse daha fazla uzatmayim selamlar saygilar ...
DerdiGuzeL Admin
Number of posts : 787 Registration date : 2006-01-06
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Thu 2 Mar à 18:29
evet tartisma baslamistir.
Teknolojiye EVETmi, yoksa HAYIRmi? + neden EVET, neden HAYIR..
sagittarius forumun caycisi
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Thu 2 Mar à 23:21
adminimiz tartisma konusunu begenmis gorunuyo ama kimseden ses cikmamis gordugum kadariyla ...
nasi olacak bu is
DerdiGuzeL Admin
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Fri 3 Mar à 0:32
daha yeni aciktik basligi. once dusunuyor uyelerim sonra yaziyorlar dimi konuyu arastiriyorlardir eminim zeki benim uyelerim yav..
Mevlana_Fan DertLi GuzeL
Number of posts : 105 Registration date : 2006-01-19
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Fri 3 Mar à 20:16
teknolojiye evet diyorum. dunyanin diger tarafinda olan arkadaslarla gorusmemi sagliyor teknoloji. 3 saat icinde turkiyeye gelebilmemi ve diger ulkeleri rahat rahat gezebilmemi sagliyor. teknoloji isimize yariyor kisaca.
lakabi mazlum Moderator
Number of posts : 183 Localisation : Her aN Yanınıda Registration date : 2006-01-25
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Sat 4 Mar à 19:46
bende ewt derım ama su sıkıntıları olmasa turkıyede sadece dogu karedenız'de bozulmamıs doga kaldı nerdeyse insanlar hormon yıyolar sadece teknolojı dıjıtal weya arac seklınde olsa dıyom oda olmaz burda teknolojıye sunu soylerım( gulu sewen dıkenıne katlanır arkadas)
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Sat 4 Mar à 20:06
ewt yaklasimini sevdim arkadas : gulu seven dikenine katlanir ... fakat bu cok guzel bir gul ve dikeni de okadar buyuk ki sadece batmiyo batinca dier tarafdan cikiyo ve parcaliyo resmen .. hicbiseyin tadi tuzu kalmadi ... hersey safliini kaybetti ... bi cok seyin gercek tadi yok ... unuttuk yani ... herkeze soruyorum onca zevkin onca guzelliin tadini unutmaya degermi sizce ... yani mesafelerin kisalmasi herseyin kolaylasmasi insan gucune gerek kalmamasi cok mu guzel ... artik neredeyse bedenimizi kullanmadan hersey yapabiliyoruz ... ayaklarimiz ellerimiz diserimiz dilimiz vucudumuzun hic bi organi nerdeyse kendi islerini yapmiyolar ... asansorler arablar ; yurumeye gerke kalmiyo ... pastorize yicekler vitamin haplari vs.. ; cignemeye gerek yok, midemiz bile sindirmeye ihtiyac duymuyo ... hatta her bilgi hazir dusunmeye de gerek yok ... kaslarimiz zayifliyo .. bunyemiz en hafif mikroba bile yenik dusuyo ... bunlar sizce cok mu guzel ... yani yanlis anlasilmasin herkez teknolojiyi seviyor ve ben de buna karsiyim fln demiyorum .. sadece fikirlerimizi karsilastiriyoruz ... adi ustunde tartisma ... laf kavgasi deil yani ...
Ceren Super Moderator
Number of posts : 304 Registration date : 2006-01-06
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Sun 5 Mar à 20:14
katiliyorum sagittarius teknoloji oldugu zaman eski seylerin tadi kalmiyor.
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Mon 6 Mar à 20:02
aslinda mogol kafali cengizhan gibi biri ciksa da dunyada teknolojik gelisimlerin yapildigi tum merkezleri , tum universteleri , tum kutuphaneleri , iste artik ne varsa ... bilgisayar bilmem nelerini ... heryeri bombalasa dunya sil bastan olsa baya bi guzel olur
aslinda ben bu isi ustlenirim ama lajistik destek lazim
ama nabarsin iste kader ... mecburen katlanacaz ...
yani alttaki laf herseyin ozu ...
DerdiGuzeL Admin
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Mon 6 Mar à 23:04
sakin ha. ben bu yaz turkiyeye ucakla gitmek istiyorum. ve forumum giderse bu parlak fikirlerini bizle paylasamazsin dimi? tamam katiliyorum eski nesemizden bazi seyleri alip goturdu teknoloji, ama yeni nese ve enonemlisi rahatlik getirdi bazi yonlerini unutmamak lazim. at gozluguyle deil bize yakisan insan gozlugu ile genis gormemiz lazim.
dimi?
lakabi mazlum Moderator
Number of posts : 183 Localisation : Her aN Yanınıda Registration date : 2006-01-25
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Wed 8 Mar à 19:41
hayata neyın omru artıyo yanlıs anlamayın hangı sebze eskısı kadar dolapta taze kalıyo nofsosmus neymıs kalsa bıle ılk gunku tadı nerde kalıyo
bence hayatı rahat yasamak ıcın gereklı saglıklı yasamak ıcınse yok edılmelı ama ne olursa olsun bene sevıyom onceden soyledım gıbı
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Sun 19 Mar à 2:48
DerdiGuzeL wrote:
sakin ha. ben bu yaz turkiyeye ucakla gitmek istiyorum. ve forumum giderse bu parlak fikirlerini bizle paylasamazsin dimi? tamam katiliyorum eski nesemizden bazi seyleri alip goturdu teknoloji, ama yeni nese ve enonemlisi rahatlik getirdi bazi yonlerini unutmamak lazim. at gozluguyle deil bize yakisan insan gozlugu ile genis gormemiz lazim.
dimi?
sayin adminim al pacinonun da gozlugu yok senin avatardaki disi al pacinonun da ... gozluksuz daha net hersey ne at gozlugu ne de insan gozlugu ...
not : ozellikle mesaji alinti yaparak cevap yaziyorum arkadaslarim kesinlikle bu cumlede bi art niyet aramasinlar ...
DerdiGuzeL Admin
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Sun 19 Mar à 14:26
Ozaman al pacinoyu ve aishwarya rai yi tam tanimamissin. onlarin 100den fazla gozluk var sirf yazin taktiklari gunes gozlukleri moda gozlukler..
ve al pacinoda aishwaryada ucaga binmislerdir hec merak etme teknolojiyi senden benden iyi savunurlar
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Mon 20 Mar à 21:12
ya sayin adminim nie hep bole oluyo bi turlu anlamiyorum ... ben sadece su resimlerden bahsettim ... avatar dedigimiz resimlerden yani ... heraslde gozuk takiyolardir gunesten fln korunmak icin ya da film icabi ...
lakabi mazlum Moderator
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Sun 26 Mar à 13:15
wayy be teknolojıden nerelere gelmısızzz
Subject: Re: burda ne tartisilir ??? Mon 27 Mar à 4:16
lakabi mazlum kardesim , simdi baktimda dediin kadar war yaa .. kendi kendime guldum wallaa