Peygamber kadın dövmezdi 24 Mart 2007
Alman hakimin "Kuran’da kadın dövmek var" diye, dayakçı kocasından boşamadığı Faslı kadın Der Spiegel’e konuştu: "Evlendikten bir yıl sonra eşim beni dövmeye başladı. Hakimin kararını duyunca şok geçirdim. Peygamberimiz kadınları dövmezdi, onları korurdu."
BOŞANMA davasıyla Almanya’yı sarsan Faslı kadın suskunluğunu bozdu. Alman kadın hakimin, Kuran’ın Nisa suresine dayanarak verdiği boşamama kararının kendisini şok ettiğini söyleyen Faslı kadın "Peygamberimiz kadınları dövmezdi. Onları korurdu" dedi.
Olası bir saldırıya karşı ikamet ettiği yeri ve ismini saklı tutan 26 yaşındaki Faslı kadın, kocasından gördüğü zulmü Der Spiegel online’a anlattı. Ailesiyle birlikte Fas’ta tatil yaptıkları bir yaz günü, kendisinden iki yaş büyük 16 yaşındaki eşine aşık olduğunu, ancak yaşı küçük olduğu için ailesinin önce evlenme izni vermediğini, kendisinin ısrarı üzerine 2001 yılında sevdiği adamla evlenmesine izin çıktığını söyledi. "Ona ilk bakışta aşık olmuştum" diyen talihsiz kadın "Evlendikten bir yıl sonra hamile kaldım. Bu arada eşimle sık sık tartışmaya, kavga etmeye başlamıştık. Dayak yemeye de başlamıştım. Sonra bu dayaklar sıklaştı ama boşanmayı hiç aklıma bile getirmedim, çünkü onu seviyordum. Kadın kocasını severse her şeye katlanıyor" dedi.
Almanya doğumlu olan ve Alman vatandaşlığına da geçen iki çocuk annesi genç kadın geçen yıl 14 Mayıs günü yine feci şekilde dayak yiyince artık dayanamayacağını anlayarak polisi aradı ve yardım istedi. Polis eşini evden uzaklaştırdı, ancak her fırsatta kaba kuvvet kullanan eş "Seni öldüreceğim, çocukları kaçırıp elinden alacağım" şeklinde tehdit yağdırdı.
Faslı kadın "istisnai durum" ibaresiyle Frankfurt Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. Boşanma davasının olağan bir yıllık bekleme süresi olmadan hızlı bir şekilde görülmesini talep eden kadının bu talebi, Aile Hakimi Christa D. tarafından Kuran’daki ayetler gerekçe göstirilerek reddedildi ve böylece Almanya’da neredeyse tüm toplum katmanlarının tepki gösterdiği yeni bir "hukuk skandalı" ortaya çıktı.
Aile Hakimi Christa D. bir mahkeme sözcüsü aracılığıyla olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ancak şimdiye dek henüz ortaya çıkmadı. Hakim hakkında büyük bir ihtimalle disiplin soruşturması açılacak.